Samsung stopt met WhatsApp-concurrent ChatOn

Samsung gaat stoppen met chatapp ChatOn in bepaalde gebieden. Daarmee staakt Samsung de concurrentie met WhatsApp.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ChatOnSamsung gaat de berichten-app ChatOn afbouwen, om er uiteindelijk helemaal mee te stoppen. Dit vertelde Samsung aan Korea Times. ChatOn zal per gebied de App Store verlaten, waarbij wordt gekeken in welke gebieden de app veel wordt gebruikt. Volgens Samsung is ChatOn nog steeds een populaire app in een aantal gebieden, maar vermoedelijk hoort Nederland hier niet bij. De laatste update voor ChatOn verscheen zeven maanden geleden, maar heeft nog geen enkele recensie in de Nederlandse App Store.

Het verdwijnen van ChatOn zou alles te maken hebben met lagere winstcijfers binnen Samsung. Het Koreaanse bedrijf zou intern kijken naar welke producten nog geld opleveren en ChatOn zou een potentiële kostenpost zijn.

ChatOn’s sluiten werd voorgegaan door de berichten-app MessageMe, die in oktober uit de App Store werd gehaald. Het verdwijnen van MessageMe ging gepaard met een eerdere overname door Yahoo. Ondertussen domineert Facebook de App Store-hitlijsten in Nederland met zowel Messenger als WhatsApp.

Update: Ook Samsung’s fitness-apps zullen verdwijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2014, 18:35
Categorie Apps
Onderwerpen chatten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.