Ruzie tussen Sleepers en BigBoss over repository

Er is ruzie ontstaan tussen BigBoss en hostingpartij Sleepers. Sleepers gaat nu snel zelf een repo opzetten, nadat BigBoss zijn repo's bij Sleepers weghaalde.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BigBoss RepoEr is heibel in de tent bij hostingpartij Sleepers.net en repository-beheerder BigBoss. Volgens Sleepers heeft BigBoss zijn repo zonder kennisgeving weggehaald. Sleepers roept nu ontwikkelaars op om software die voorheen via de BigBoss-repo werd gehost onder te brengen bij een nieuw gestarte repo van Sleepers zelf. Maar BigBoss is zich van geen kwaad bewust.

In december 2007 liep BigBoss (Mark) tegen problemen aan omdat de hoeveelheid dataverkeer groter was dan zijn thuisnetwerk aankon. Sleepers bood hosting aan en BigBoss had daar wel oren naar. Een paar maanden ging dat goed totdat BigBoss in oktober 2008 de repo’s weer op eigen servers ging zetten, blijkbaar zonder Sleepers daarvan op de hoogte te brengen. Omdat de repo’s altijd onder de naam BigBoss zijn aangeboden ziet hij geen reden waarom hij aan Sleepers vastzit of de naam zou moeten wijzigen. Er draaien momenteel 18 servers (!) met daarop 850 packages.

Inmiddels heeft Cydia-ontwikkelaar Saurik zich ook in de zaak gemengd: hij is bezorgd dat Sleepers nu een repo opricht die tot verwarring bij de gebruikers kan leiden. Volgens Saurik gaat Sleepers daarmee vijanden maken. Sleepers heeft daarop een uitgebreid antwoord teruggestuurd. De complete discussie is op iClarified te vinden.

Informatie over de nieuwe repo van Sleepers is nu online te vinden. Het standpunt van BigBoss is nu op TheBigBoss.org te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bigboss, cydia, saurik

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.