Roost maakt van normale rookmelder een slimme rookmelder

Met de Roost-batterij maak je van een gewone rookmelder een slimme rookmelder met iPhone-app en alarmering op afstand, als er brand is.

roost-batterij-rookmelderAls je de batterij in de rookmelder wel eens hebt vervangen, is het je misschien opgevallen dat het en vrij grote rechthoekige batterij is. Zo’n 9 Volt-batterij bevat normaal niet zoveel intelligentie. Maar met de Roost kun je een doodgewone rookmelder opeens wél slim maken.


De Roost is een apparaatje ter grootte van een 9 Volt-batterij. Maar behalve een batterij zit er ook een microcontroller en een Wi-Fi-chip in. Die zorgen ervoor dat je de rookmelder op afstand kunt bedienen via een iPhone-app.

roost rookmelder

Een los verkrijgbare app maakt verbinding met de Roost, zodat je ook buitenshuis weet of het alarm is afgegaan. Zodra je een melding binnenkrijgt, heb je de mogelijkheid om de brandweer te bellen of vooraf ingestelde contactpersonen te alarmeren. De Roost-batterij heeft nog meer voordelen ten opzichte van de gewone 9 Volt-batterij: ondanks zijn intelligentie gaat hij wel vijf jaar mee, langer dan de normale gebruiksduur van twee jaar.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

De rookmelder-batterij ligt op z’n vroegst in mei 2015 op je deurmat, als je $35 of meer betaalt via Kickstarter. Er zijn ook pakketten met 2, 4, 8 of 12 stuks voor als je groot woont.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.