Penultimate featured

Penultimate krijgt redesign en ‘oneindige pagina’s’

Evernote's Penultimate-app heeft een forse update gekregen. Daarin wordt een compleet nieuw design geïntroduceerd, en is het mogelijk om naar beneden te vegen.

Penultimate featured

Evernote’s iPad-app Penultimate heeft een nieuw design gekregen in de laatste update. Dat gaat gepaard met een aantal nieuwe functies, waaronder de mogelijkheid om oneindig naar beneden te vegen met twee vingers. Penultimate stapt hiermee af van pagina’s van een specifieke grootte, waar je in eerdere updates doorheen moest bladeren.

Met Penultimate maak je notities op de iPad, maar net wat anders dan in andere apps: je moet in Penultimate namelijk niet typen, maar met je vinger of stylus schrijven. Daarmee verandert je iPad in een digitaal alternatief voor je papieren schrift.

PentultimatePenultimate is met het redesign makkelijker om schermvullend te gebruiken. Je hoeft niet langer op knoppen te tappen om een nieuwe pagina toe te voegen, en de knoppenbalk bovenin het scherm is een stuk compacter geworden. Je ziet rechtsboven nu nog maar twee knoppen staan: één om de andere knoppen mee tevoorschijn te halen en een ander om je huidige notitie mee te sluiten. Je schrijft in Penultimate nog steeds op papier met stippen, maar in de app zit een papierwinkel met alternatieve soorten. Een papierpakket kost €0,89. Je krijgt hiervoor rond de 5 of 10 varianten.

Een nieuwe zoombox laat je inzoomen op een bepaald deel van de pagina. Je spreidt twee vingers op het iPad-scherm, waarna er een blauw vak verschijnt met daaronder een groter veld. Door het blauwe vak te verslepen kun je zoomen op bepaalde delen van het scherm. Het uitvergrote deel van de pagina verschijnt in het veld onderaan, maar is ook te bewerken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld kleinere letters of detailtekeningen maken zonder dat je op het iPad-scherm zit te priegelen.

Met de update synchroniseert Penultimate ook beter met Evernote. Je logt in met je account, waarna al je handgeschreven notities in de Evernote-app terechtkomen. Volgens Evernote kun je ook zoeken in je Penultimate-teksten met Evernote’s tekstherkenning. Daarmee gaat Penultimate nog een beetje meer op in Evernote: in januari 2013 kwam er al een grote Evernote-update voor Penultimate, bijna een jaar nadat de app door Evernote werd overgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2014, 11:34
Categorie Apps
Onderwerp penultimate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.