Vermoedelijk prototype originele iPhone op eBay verkocht voor $1499

Een vermoedelijk prototype van de eerste generatie iPhone is verkocht op eBay voor $1499.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-1-prototype
Een prototype van de eerste generatie iPhone is op eBay verkocht voor $1499. Het toestel is nog in topconditie, maar bevat wel wat unieke kenmerken die de hoge prijs rechtvaardigen. Zo staan op de achterkant van de iPhone de signaalsterktes ingegraveerd. Op het toestel zelf draait diagnostische software, die Apple alleen intern gebruikt.

iphone_prototype_signalHet behoorlijk zeldzame prototype is gebruikt in de periode dat de eerste generatie nog volop in ontwikkeling was. Apple testte er verschillende functies mee.

De authenticiteit van het toestel is niet 100% zeker; wel komt het vaker voor dat prototypes van Apple-apparaten op eBay worden verkocht. Soms worden de veilingen vroegtijdig beëindigt, waarschijnlijk op verzoek van Apple. De veiling van deze eerste generatie iPhone is wel tot een goed einde gekomen, waarschijnlijk omdat het maar twee dagen heeft geduurd, ruim voordat Apple er lucht van kreeg en kon ingrijpen. De Australische verkoper geeft aan dat iOS-versienummer iPhone OS-versienummer 1.1.1 op het apparaat staat en dat je er niet mee kunt bellen.

apple-iphone-prototype-nieuw

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2013, 21:25
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.