iPhone dock

Apple-patent beschrijft slimme iPhone-dock met bewegingssensoren

In een nieuw Apple-patent is te lezen dat Apple onderzoek doet naar een nieuw iPhone-dock. Deze zou geavanceerde sensoren krijgen en verbinden met meerdere iOS apparaten.

De docks die Apple tot op heden heeft uitgebracht zijn vooral ontworpen als standaard om je iPhone en iPad mee op te laden. Voor de iPhone 6 en 6 Plus heeft Apple zelfs geen oplaad-docks meer uitgebracht. Toch laat een nieuw patent van Apple zien dat de docks in de toekomst misschien meer functies gaan krijgen. Zo zou Apple onderzoek doen naar een iPhone-dock met een geïntegreerd scherm, touchpad, meerdere sensoren en de mogelijkheid om je apparaat draadloos op te laden.

Apple patent dock

In de basis is de nieuwe dock die in het patent wordt omschreven een oplaadstandaard met een Lightning-connector voor iOS-apparaten. Ook de audio-uitgang, die we kennen van de bestaande docks om je koptelefoon of oordopjes te verbinden, is nog aanwezig. Daarnaast ondersteunt de dock meerdere apparaten. Deze worden niet specifiek genoemd, maar naar verwachting zal het dock ruimte krijgen om ook de Apple Watch op te laden. Een ingebouwd LED-scherm zou het mogelijk maken om berichten, zoals notificaties of weerinformatie, op een andere manier af te lezen. In het patent is ook te zien dat het dock gebruikmaakt van ingebouwde WiFi-connectoren. Hiermee zou de dock in verbinding staan met bijvoorbeeld een slimme thermostaat of de verlichting in huis, zoals ook al mogelijk is met HomeKit.

Verder zou de dock voorzien zijn van nabijheids-sensoren, die het mogelijk maken om met handgebaren bepaalde taken uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aan- en uitzetten van de dock door je hand ervoor te houden. Ook zouden er gekleurde LED-lichtjes aanwezig zijn. Deze zouden op kunnen lichten wanneer de sensoren van het apparaat bewegingen van je hand herkent of van kleur veranderen wanneer het gekoppelde apparaat in vliegtuigmodus staat.

Het is nog onduidelijk of Apple het geavanceerde dock ook daadwerkelijk zal gaan produceren, maar door de connectie met meerdere apparaten en de komst van de Apple Watch, zou de behoefte voor zulke docks snel kunnen groeien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2015, 15:01
Categorie Apple
Onderwerpen dock, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.