Rename II geeft iPhone-applicaties een andere naam (jailbreak)

Rename II kan applicaties eenvoudig van een nieuwe naam voorzien. Dat is handig wanneer een applicatie standaard een wat onhandige naam heeft, waardoor het moeilijk te herkennen is.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Rename IINiet iedereen kan zich er druk om maken, maar er zijn applicaties die gebruikmaken van een wat ongelukkige of onduidelijke naam. Zo verschijnt de applicatie Drinkspiration op het springboard als ‘by Absolut’ en de applicatienaam Take Me To My Car is te lang, zodat het wordt afgekort tot ‘Take…My Car’. Wie zich hier aan stoort moest tot voor kort handmatig in de ipa-bestanden gaan wroeten om de applicatie een andere naam te geven (een trucje dat overigens ook werkt wanneer je twee verschillende versies van hetzelfde programma wilt installeren). Bezitters van een gejailbreakte iPhone hebben het makkelijker: de applicatie Rename II kan applicaties eenvoudig van een nieuwe naam voorzien.

Rename II kan de applicatienaam van de standaard iPhone-applicaties, jailbreakapplicaties en App Store-applicaties wijzigen. Het veranderen van de naam van een applicatie is kinderspel: selecteer de applicatie waarvan je de naam wilt wijzigen, voer een nieuwe naam in en na het afsluiten van Rename II prijkt de applicatie met de nieuwe naam op je springboard. Zo heet TomTom nu ook echt TomTom op mijn iPhone, in plaats van ‘Benelux’.

Prettig is dat Rename II altijd de vorige naam van de applicatie weergeeft. Mocht je de applicatienaam weer terug willen veranderen, dan hoef je dus niet te gokken naar de oorspronkelijke naam. Grappig is dat je emojicons kan gebruiken in de applicatietitel (uiteraard moet je hiervoor wel emojicons ingeschakeld hebben bij de toetsenbordinstellingen). In de praktijk blijkt het hernoemen van App Store-applicaties geen enkel probleem, evenals het hernoemen van jailbreakapplicaties. Alleen sommige iPhone-applicaties (zoals Aandelen of Weer) blijven hardnekkig hun originele naam gebruiken.

Rename II zit (vooralsnog) niet in de standaard repo’s. Je kunt de applicatie vinden in de repo van SOS iPhone: http://cy.sosiphone.com/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:01
Categorie Jailbreak
Onderwerp cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.