‘Relatie Apple en Google verbeterd na vele onderhandelingen’

De relatie tussen Apple en Google is verbeterd na "zeer veel vergaderingen" tussen de twee bedrijven, aldus Eric Schmidt in een interview.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Eric SchmidtDe relatie tussen Apple en Google is het afgelopen jaar verbeterd nadat de twee bedrijven “zeer vaak” hebben vergaderd. Dit vertelde Google-topman Eric Schmidt tijdens een interview op de Allen and Co-mediaconferentie in het Amerikaanse Sun Valley. De exacte inhoud van deze besprekingen tussen de twee werd niet genoemd, maar volgens Schmidt hebben ze met Apple gesproken over “een lange lijst met problemen”.

De samenwerking tussen Apple en Google kreeg met de komst van iOS 6 een klap: Apple verving Google Maps door een eigen kaartendienst en YouTube was niet langer een geïntegreerde app. een klap toen Google een eigen mobiel besturingssysteem aankondigde. Eric Schmidt stapte daarna op als bestuurslid van Apple. Later bleek dat Steve Jobs zich bedonderd voelde door Google. Het mondde uit in een persoonlijke vete tussen Jobs en Schmidt. Later probeerde Apple de afhankelijkheid van Google zoveel mogelijk te reduceren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een eigen kaartendienst. Het was dan ook opmerkelijk dat de twee op een gegeven moment samen bij een Starbucks-filiaal werden gesignaleerd.

eric-schmidtApple verving Google Maps een stuk vroeger dan nodig was. Vlak na de onthulling van Apple Maps liet Schmidt weten dat Apple nog een jaar lang durende licentie op Google Maps had. Als het aan Google lag, had Apple langer Google Maps in iOS gebruikt. Sterker nog: in 2013 pleitte Schmidt nog dat Apple de Google Maps-app wel als standaard-applicatie in iOS kan integreren.

We weten nog niet wat de verbeterde relatie tussen Apple en Google ons gaat opleveren. Eén ding is alleen wel zeker: Apple is nog niet klaar met het concurreren met Google-diensten. In iOS 7 introduceert Apple bijvoorbeeld een totaal vernieuwd Berichtencentrum, dat het één en ander gemeen heeft met het ook voor iOS beschikbare Google Now.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2013, 12:33
Categorie Apple
Onderwerp eric schmidt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.