RedEye Mini iPhone-afstandsbediening: goedkoper dan het origineel

ThinkFlood introduceert de RedEye Mini, een kleinere uitvoering van de universele remote die ze eerder voor de iPhone uitbrachten. De RedEye Mini is een kleine dongle die je in de hoofdtelefoonaansluiting van je iPhone steekt.

redeye mini phone dongleEen flinke tijd geleden schreven we over de RedEye, een universele afstandsbediening voor de iPhone. Nadeel daarvan was de prijs ($180) en het feit dat je steeds tegen een blauwe cradle op je salontafel aan zit te kijken. Fabrikant ThinkFlood heeft nu een betere oplossing bedacht: de RedEye Mini. Deze is veel kleiner: het is in feite een kleine dongle die je in de hoofdtelefoonaansluiting van de iPhone steekt.

Als je de nieuwste iPhone-firmware en de gratis RedEye-applicatie installeert kun je voortaan vanaf je iPhone de televisie, Blu-ray-speler, stereo en andere apparatuur bedienen. De afstandsbediening werkt via infarood en kost geen $180 maar slechts $50. De dongle is ook geschikt voor de iPod touch en de iPad. Dankzij de aansluiting op je hoofdtelefoonpoort blijft de dock connector vrij om andere accessoires (zoals een reservebatterij) aan te sluiten. Met de leermodule kun je zorgen dat de RedEye Mini de commando’s van je huidige afstandsbedieningen leert. Er wordt een gratis elektronische programmagids (EPG) meegeleverd, het aantal ondersteunde apparaten is vrijwel onbeperkt en dat geldt ook voor het aantal commando’s dat je kunt opslaan. De applciatie toont alleen de knoppen die bij de activiteit horen. Zit je bijvoorbeeld muziek te luisteren, dan krijg je geen afspeelknoppen voor de tv te zien.

De bediening vindt plaats via multitouch en de accelerometer: je veegt met twee vingers over het scherm om het geluidsvolume aan te passen en door met de iPhone een gooibeweging te maken (zonder los te laten) kun je van tv-zender wisselen.

De RedEye is dit voorjaar verkrijgbaar via de website van ThinkFlood en via diverse retailers voor $49.

redeye mini dongle

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 18:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.