Penguin geeft eerste indruk van boeken voor iPad Book Store

Penguin heeft een eerste blik gegeven op de boeken die ze voor de iPad willen ontwikkelen. In de filmpjes is te zien dat Penguin voor een experimentele aanpak kiest.

ipad penguinUitgeverij Penguin (bekend van de pocketboeken) heeft wat ideetjes over iPad-applicaties op een rijtje gezet. Ze geven een eerste blik op boeken die straks in de iPad iBook Store te koop zijn. Penguin’s CEO John Makinson liet vandaag in Londen zien hoe uitgevers met de iPad kunnen omgaan. Daarbij valt op dat er geen sprake is van een gewoon boek, zoals bij de huidige ereader-boeken het geval is. De boeken zijn interactieve applicaties, gekoppeld aan communities, met live-chatmogelijkheden.

Bij een reisgids zou je een stadsplattegrond kunnen tonen zodra je de iPad op tafel legt:

In een boek over het menselijk lichaam kun je inzoomen op afbeeldingen van het hart en vervolgens een roterend 3D-model bekijken.

CEO John Makinson zegt erover:

We will be embedding audio, video and streaming in to everything we do. The .epub format, which is the standard for ebooks at the present, is designed to support traditional narrative text, but not this cool stuff that we’re now talking about.
[…]
So for the time being at least we’ll be creating a lot of our content as applications, for sale on app stores and HTML, rather than in ebooks. The definition of the book itself is up for grabs.

Makinson sprak op de Digital Media & Broadcasting Conference van de Financial Times:

The iPad represents the first real opportunity to create a paid distribution model that will be attractive to consumers. The psychology of payment on tablets is different to the psychology on a PC.

Makinson verwacht dat ebooks volgend jaar 10% van de omzet uitmaken. Op dit moment wordt slechts 4% van de Penguin-boeken als ebook verkocht. Welke toepassingsmodellen gaan werken weet Makinson ook nog niet. Hij weet bijvoorbeeld niet of een video-introductie waardevol zal zijn. Er zit niets anders op dan gewoon proberen. Daarbij is ook nog de vraag hoeveel een consument bereid is te betalen. Bij het boek Pride And Prejudice zou je videofragmenten van de verfilming kunnen bijvoegen, maar dat kost wel extra geld.

Makinson vindt het geen probleem om 30% aan Apple te geven. In het huidige model strijken de boekwinkels 50% van de omzet op

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 23:01
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.