Gratis ‘PushFix’ beschikbaar voor gehacktiveerde iPhones (jailbreak)

Na lang wachten is er een eenvoudige en gratis oplossing beschikbaar om gehacktiveerde iPhones te voorzien van werkende certificaten voor het gebruik van push notificaties en Youtube.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Als je een iPhone hebt die niet met een originele simkaart is geactiveerd, ben je afhankelijk van hacktivation om toch gebruik te kunnen maken van je iPhone. Gehacktiveerde iPhones beschikken standaard niet over de benodigde certificaten om gebruik te kunnen maken van push notificaties en Youtube. Eerder verschenen al een gecompliceerde gratis en een eenvoudige betaalde mogelijkheid om werkende certificaten te bemachtigen, maar nu is er eindelijk een eenvoudige gratis oplossing beschikbaar.


De naam van deze oplossing is Push Doctor en is ontwikkeld door @anethema met hulp van onder andere het iPhone Dev Team en @Geohot. De oplossing is gebaseerd op nimble en inject van de hand van @CPICH en @planetbeing (beiden behorend tot het iPhone Dev Team) die samen eerder al een oplossing boden voor gevorderde gebruikers.

Installeren van Push Doctor

  1. Hacktiveer je iPhone met behulp van één van de bestaande jailbreaktools
  2. Start Cydia op door het icoon op je springboard te selecteren
  3. Ga onderin naar Manage en vervolgens naar Sources
  4. Selecteer rechtsbovenin Edit gevolgd door Add
  5. Vul hier http://cmdshft.ipwn.me/apt/ in en selecteer Add Source
  6. Selecteer rechtsonderin Search en zoek op Push Doctor
  7. Selecteer Push Doctor en kies rechtsbovenin voor Install en Confirm
  8. Start je iPhone opnieuw op door acht seconden de home– en lock-toets in te drukken.
  9. Installeer een programma dat push notificaties gebruikt (opnieuw)

Beperkte beschikbaarheid

Momenteel wordt er één certificaat per minuut door Anethema gegenereerd en is de vraag groter dan het aanbod. Als je als gevolg daarvan foutmeldingen te zien krijgt tijdens de installatie van Push Doctor, kun je dit het beste op een later moment nog een keer proberen. Vanavond hoopt Anethema een script beschikbaar te kunnen maken, waarmee ook anderen werkende certificaten kunnen beginnen te genereren. Tijdens de installatie van Push Doctor via Cydia worden de werkende certificaten geïnjecteerd. Als je vervolgens de applicatie verwijdert, zullen deze certificaten niet verwijderd worden. Mocht je de applicatie opnieuw installeren, dan zullen de oude certificaten door nieuwe certificaten worden vervangen.

If you’re having an issue with installing Push Doctor and you cannot get push working, it’s because the server it’s getting your unique cert from is actually out of certs. The demand is very high apparently, and anethema is now generating 1 unique cert per minute to put on the server. Try every few hours, eventually it will work. Any errors just means the same that it cannot find a unique cert. Just “reinstall” the package later or the next day.

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van Push Doctor, kun je contact zoeken met de maker via het IRC-kanaal #pushfix op de server chat.osx86.hu of kun je terecht op ons forum.

Met dank aan Bomans, Ivo en @timwachter

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 april 2013 om 13:40
Categorie
Jailbreak

Reacties: 71 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.