YouTube VR-app

Zo gaat de YouTube VR-app eruit zien

Met de YouTube VR-app kun je kijken naar virtual reality-content. Google heeft alvast een vooruitblik gegeven op de app.

“Zwemmen met haaien? Pff, al zo vaak gedaan! Een wandeling op de Chinese muur? Tja, dat kennen we nu wel!” Kijk niet gek op als je in de toekomst dit soort reacties hoort. Dankzij virtual reality kun je namelijk overal rondkijken, zonder fysiek te hoeven reizen en zonder het gevaar dat een haai je been eraf rukt. Google is daarom druk bezig met een speciale YouTube VR-app en ze hebben nu alvast een vooruitblik gegeven.

YouTube VR-app

YouTube VR-app

In Google’s toekomstvisie gaan kunstmatige intelligentie en virtual reality een grote rol spelen. Later dit jaar verschijnt de YouTube VR-app waarmee je al die avonturen realistisch kunt meebeleven, alsof je er zelf bent. YouTube biedt al meer dan een jaar 360-gradenvideo’s en VR-video’s op de website aan. Afgelopen week kondigden ze de Daydream aan, Google’s platform voor mobiele virtual reality in hoge kwaliteit. Er hoort ook een VR-bril bij, die later dit jaar gaat verschijnen. Om optimaal van de video’s te kunnen genieten komt er een YouTube VR-app, die ook op de iPhone zal verschijnen.

In 2D ziet het screenshot er misschien niet zo indrukwekkend uit, maar miljoenen mensen zullen straks dit beeld op hun netvlies krijgen, als ze naar de VR-video’s van YouTube VR gaan kijken. YouTube is van plan om ‘s werelds grootste collectie VR-video’s aan te gaan bieden, dus je kunt er straks nauwelijks omheen.

Google Daydream VR-bril

Grootste VR-videocollectie ter wereld

De YouTube VR-app is een losse app waarmee je makkelijker virtual reality-content kunt vinden op YouTube. Alle bekende functies van YouTube zitten erin, zoals zoeken met je stem en afspeellijsten maken. De video’s zorgen ervoor dat je door beroemde musea kunt wandelen en op de voorste rij zit tijdens concerten. YouTube gaat ook met enkele YouTube-sterren experimenteren om nieuwe content te ontwikkelen.

Partijen waarmee ze op het gebied van storytelling gaan samenwerken zijn de NBA (sport), Tastende (recepten) en Buzzfeed. Daarnaast werkt YouTube samen met camerafabrikanten zoals GoPro. Als je een GoPro Odyssey hebt kun je geschikte video’s ermee maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2016, 16:00
Categorie Apps
Onderwerpen virtual reality, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.