‘Prototype Apple iTV heeft Siri, iSight-camera’

Een anonieme bron van Cult of Mac zegt een prototype van de Apple iTV te hebben gezien. De televisie zou Siri ondersteunen en Facetime-gesprekken met een iSight-camera mogelijk maken.

Apple iTVCult of Mac heeft gesproken met een anonieme bron, die een prototype van de Apple iTV gezien zegt te hebben. Volgens hem lijkt de televisie erg op de Cinema Displays die Apple op het moment verkoopt, maar is hij een stuk groter. De televisie zou een ingebouwde iSight-camera hebben, die gebruikt kan worden voor Facetime-gesprekken. Daarnaast ondersteunt de televisie Siri, waarmee je verschillende commando’s kunt geven met behulp van stembediening.

De ingebouwde iSight-camera zou in staat zijn om je gezicht te herkennen en kan hier vervolgens op inzoomen. Vervolgens blijft de camera je volgen terwijl je door de kamer loopt. Hierdoor is het mogelijk om vanuit heel de kamer Facetime-gesprekken te voeren.

Hoe Siri precies in de televisie gebruikt zal worden is nog niet duidelijk. De bron zag enkel hoe Apple de virtuele assistent gebruikte om een Facetime-gesprek te starten.

Cult of Mac’s bron zou een werkend prototype hebben gezien. De televisie zou hetzelfde apparaat zijn waar Steve Jobs over sprak, toen hij zei te hebben ontdekt hoe hij de televisie kan verbeteren. Cult of Mac stelt dat hun bron vaak Apple-producten krijgt te zien voordat ze op de markt verschijnen. Niet alle producten die hij met de site deelde zijn echter op de markt gekomen: in sommige gevallen koos Apple er volgens de site voor een product toch niet op de markt te brengen. Bovenstaande afbeelding is afkomstig van Dan Draper, die zich baseerde op de beweringen van de bron.

Er bestaan al langer geruchten over een televisie van Apple, die vaak de iTV wordt genoemd. Op het moment is de Apple TV wel te koop, maar dit is een apparaatje dat je aan je televisie koppelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2012, 17:41
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.