Probleem: iPhone-alarm gaat niet af op nieuwjaarsdag

De wekker van de iPhone ging op 1 januari bij veel mensen niet af. Het probleem daarbij zijn niet-herhalende alarmen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-tijdWie rondkijkt op Twitter, zal gemerkt hebben dat er behoorlijk wordt geklaagd door iPhone-bezitters die niet op tijd wakker zijn geworden. Er blijkt een bug in iOS te zitten, waardoor de iPhone-wekker vandaag niet afging. Het probleem doet zich voor bij mensen die een niet-herhalend alarm hebben ingesteld. Eerder had de iPhone ook al problemen met de wekker, maar daarbij ging het om herhalende alarmen tijdens de overgang naar wintertijd. Er is echter goed nieuws: het probleem lost zich op 3 januari vanzelf op en lijkt alleen voor te komen op toestellen met iOS 4.x.

label wekkerOok op 2 januari zul je dus een andere wekker of klokapplicatie moeten gebruiken om tijdig te worden gewekt. Een andere oplossing is om in de standaard klokapplicatie van de iPhone een herhalend alarm te maken, door meerdere dagen aan te vinken. Om de bug zelf te ontdekken moet je iPhone de overgang maken van 31 december 2010 om 23:59 uur naar 1 januari 2011.

Lees ook onze tip: iPhone als wekker gebruiken. Daarin lees je ook hoe je een persoonlijke boodschap te zien kunt krijgen, als ‘s ochtends de wekker afgaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2011, 18:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen alarm, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.