Priime

Priime kiest automatisch de beste fotofilters

Met de fotobewerkingsapp Priime voor iOS krijg je automatisch suggesties voor de beste filters voor je foto. Zo hoef je zelf geen filter te kiezen.

PriimeEen foto schieten in Instagram is niet moeilijk, maar hoe zoek je vervolgens het juiste filter erbij? Heb je een drietal favorieten of ga je het hele rijtje één voor één af? Als je achteraf terug kijkt zul je zien dat je voor bepaalde foto’s vrijwel altijd dezelfde filters kiest. Volgens dit principe werkt Priime: de app bepaalt welke filter het beste bij jouw geschoten foto past.

Je hoeft je niet langer door de tientallen filters van Camera+, VSCO Cam of Camera360 Ultimate heen te werken om tot een mooi eindresultaat te komen, want Priime bestudeert je foto zelf op compositie, kleur en onderwerpen om met een paar gerichte suggesties te komen. De filters in Priime zijn niet door de ontwikkelaar zelf gemaakt, maar zijn aangedragen door professionele fotografen. Misschien dat dat ook het hoge prijskaartje verklaart: hoewel de Priime-app zelf gratis is, kost een enkele filter €0,99. Er zijn er maar liefst 66, dus dat kan in de papieren lopen, al kun je voor €12,99 in één keer alle filters aanschaffen. In de toekomst zullen er extra filters bijkomen. Meer informatie over de filters en hun ontwikkelaars vind je op de Priime-website.

Naast een intelligente filterkeuze biedt Priime ook een aantal basale fotobewerkingsmogelijkheden, zoals het aanpassen van helderheid, verzadiging, tint en het uitvoeren van handelingen op een groep foto’s. De app kan foto’s tot een resolutie van 40 megapixels verwerken en ziet er strak uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 13:11
Categorie Apps
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.