Polar Stride: nauwkeurige iPhone-activiteitentracker voor je schoen

De Polar Stride Bluetooth Smart is een activiteitentracker met iPhone-app die je aan je schoen hangt.

Polar StridePolar is een bekende fabrikant van hartslagmeters en sporthorloges. Het bedrijf heeft nu de Polar Stride Sensor Bluetooth Smart geïntroduceerd, een activiteitentracker die je bevestigt op je schoenen met een speciale klem. Omdat de Stride op je schoen zit, kan hij met veel precisie je aantal stappen, gemiddelde snelheid en meer informatie meten. Verbind het apparaatje via Bluetooth met je iPhone en je kunt al deze data in een bijbehorende app bekijken.

De Stride lijkt vooral bedoeld te zijn voor sporters. Omdat het appraatje op je schoen zit kan hij volgens Polar preciezere metingen leveren, maar hij zit tegelijkertijd op een minder praktische plek dan fitness-armbandjes zoals de Nike Fuelband en Fitbit Flex. Ook de app is toegespitst op sporters: je krijgt te zien hoe bijvoorbeeld je hardloopprestaties met verloop van tijd veranderen, zodat je weet waar je bij een training precies op moet letten.

De Stride maakt gebruik van Bluetooth 4.0, waardoor de accu het langer volhoudt dan met andere Bluetooth-ontvangers. Volgens Polar kan je de Stride 600 uur gebruiken voordat je hem weer moet opladen. Nadeel is alleen dat Bluetooth 4.0 alleen door de iPhone 4S en later wordt ondersteund. Je kunt het apparaatje daarom niet aansluiten op eerdere modellen. In de Amerikaanse Polar-store wordt de Stride verkocht voor $79,99. In de Nederlandse Polar-winkel staat hij nog niet, maar zal hij naar verwachting binnenkort ook worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2013, 9:14
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.