Blackra1n: jailbreak voor iPhone OS 3.1.2, Appuloha1l blijkt nep

Geohot heeft vanochtend Blackra1n uitgebracht, een jailbreakmethode voor 3.1 en 3.1.2, voor alle devices behalve de iPod touch 3G. Een andere methode, Appuloha1l, is als fake ontmaskerd.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

blackra1nDe eerste jailbreak voor iPhone OS 3.1.2 is een feit. De jailbreak van Geohot heet Blackra1n en is te downloaden op blackra1n.com. Blackra1n ondersteunt Cydia en Icy, is bedoeld voor mensen die nu al op 3.1 of 3.1.2 zitten en is officieel voor alle devices behalve de iPod touch 3G. Op de iPod touch 3G werkt de jailbreak in principe wel, maar alleen tethered (dit betekent dat je na elke reboot opnieuw zult moeten jailbreaken). Gebruikers die nog niet op 3.1 of 3.1.2 zitten kunnen beter wachten op de nieuwe versie van PwnageTool van het iPhone Dev Team waarmee unlocken mogelijk zal bijven. Deze nieuwe versie van Pwnagetool komt waarschijnlijk ook op korte termijn beschikbaar.


De jailbreak maakt geen gebruik van een ramdisk en is daarom een stuk sneller dan de methode die door het iPhone Dev Team gebruikt wordt (de Blackra1n jailbreak wordt in circa 30 seconden uitgevoerd). Een waarschuwing is hier echter op zijn plaats: Geohot’s code is over het algemeen (zoals hij zelf op zijn blog heeft aangegeven) ‘simple, hacky and fast‘, die van het iPhone Dev Team ‘slow, proper and complicated‘.

Geohot waarschuwt dat Blackra1n géén unlock-methode is en dat je met de update naar 3.1 of 3.1.2 de kans op een software-unlock verspeelt.

Blackra1n is alleen beschikbaar voor Windows en is te downloaden als een 600 kB groot EXE-bestand. Hieronder zie je in realtime hoe Blackra1n wordt uitgevoerd:

Er is ook nieuws over het eerder aangekondigde jailbreak- en unlocktool Appuloha1l. Deze is als fake ontmaskerd: het mobileconfig-bestand bevat alleen de inhoud ‘sdf’. Niet de moeite waard om te proberen dus. Appuloha1l heeft via Twitter laten weten: “I apologize for #ha1lday people who believed it despite @bananam1lkshake and @h1ssingsnake! I did it to motivate @geohot and other devs. :(“

appuloha1l

Reacties en vragen kun je kwijt in het jailbreak-forum.
Dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:44
Categorie Jailbreak
Onderwerpen blackra1n, geohot, jailbreak
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.