Pogo Art Contest laat mooiste iPad-kunstwerken zien

De Pogo Art Contest laat zien welke kunstwerken met verschillende iPad-tekenapps mogelijk zijn. Uit de 213 inzendingen van de wedstrijd werden 4 winnaars gekozen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pogo art contestDe afbeelding hiernaast is geen foto, maar een kunstwerk. Gemaakt op een iPad met een Pogo Connect-stylus. Het is de hoofdprijs in de Pogo Art Contest die de fabrikant van de tekenpennetjes dit jaar organiseert. De tekening is gemaakt door Michael Bartosiewicz met behulp van de €4,49 kostende app Procreate. Dat er met Procreate bijzondere tekeningen mogelijk zijn, is al te zien aan de screenshots in de App Store bij deze tekenapp.

Maar de 213 inzenders die meededen aan de Pogo Art Contest laten zien dat er veel meer mogelijk is dan het maken van zo realistisch mogelijke plaatjes. Andere artiesten gebruikten apps als Paper en Sketchbook Pro om hun kunstwerkjes te maken. Alle inzendingen en winnaars van vorige keer (2010) zijn te zien op de website van Ten One Design. Opvallend is hoe gevarieerd de apps zijn die de inzenders toepasten. Eén deelnemer gebruikte maar liefst vijf apps om een kunstwerk in de categorie ‘Wildly Creative‘ te maken. Juryleden Susan Murtaugh, Corliss Blakely en Benjamin Rabe zijn zelf fanatieke gebruikers van de Pogo Connect en wisten wat ermee mogelijk is.

Ben je van plan om zelf iets op de iPad te tekenen of te schilderen, dan kun je bij de inzendingen heel wat inspiratie vinden voor jouw toekomstige meesterwerk.

pogo wedstrijd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kunst, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.