Pod2g demonstreert untethered jailbreak voor iOS 5.1 op iPhone 4S en iPad 3 (jailbreak)

Pod2g heeft in een video gedemonstreerd dat hij alle iOS-apparaten met iOS 5.1 kan jailbreaken, waaronder de iPhone 4S en iPad 3. De Apple TV wordt nog niet ondersteund.

pod2g jailbreakDe jailbreak van apparaten met iOS 5.1 komt dichterbij. Chronic Dev Team-lid pod2g zei vorige week nog dat hij in staat is om een untethered jailbrek uit te voeren op een iPhone 4. Nu is er opnieuw voortgang: de jailbreak werkt op de meeste andere apparaten die op iOS 5.1 draaien, onafhankelijk van het type processor. Om dat te demonstreren heeft hij een video uitgebracht, waarin hij laat zien dat een iPad met iOS 5.1 ook na het herstarten nog steeds gejailbreakt is. De exploit die nu is gevonden, werkt waarschijnlijk niet op de nieuwste iOS 5.1.1-update.

Wel betekent de ontdekking dat er snel een untethered jailbreak uitkomt voor alle toestellen met iOS 5.1. Het benodigde tool is nog niet beschikbaar gesteld, omdat pod2g eerst wil zorgen voor een stabiele versie en een gebruiksvriendelijke schil eromheen. De derde generatie Apple TV is nog niet getest en werkt mogelijk niet. Als de tool klaar is, wil pod2g bezig met het testen van de exploit op iOS 5.1.1.

pod2g tweet untethered 5-1

Een dergelijke exploit maakt gebruik van een zwakheid in iOS, maar is vaak afhankelijk van de aanwezige processor – en dus van het type apparaat. Een untethered jailbreak is daarbij het meest wenselijke, omdat je ook na het rebooten van je iPhone, iPod touch of iPad nog steeds de beschikking hebt over de jailbreak. Bij een tethered jailbreak moet je na het rebooten opnieuw jailbreaken, waarbij je je iOS-apparaat steeds opnieuw moet aansluiten op de computer. Een tetterde jailbreak was voor iOS 5.1 en 5.1.1 al beschikbaar. Pod2g is niet de enige die werkte aan een untethered jailbreak voor iOS 5.1, maar hij is wel de eerste die het voor zoveel apparaten voor elkaar krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2012, 7:31
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, ios 5, jailbreak, pod2g

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.