Internetten op iPad populairder dan op iPhone

Uit gegevens van Netmarketshare blijkt dat de iPad aanzienlijk meer voor internetten wordt gebruikt dan de iPhone. Inmiddels zouden de twee met zes procent van elkaar verschillen.

iPad safariDe iPad lijkt inmiddels verantwoordelijk voor aanzienlijk meer internetverkeer dan de iPhone. 33,74 procent van al het mobiele internetgebruik in april 2012 was afkomstig van een iPad, een percentage dat voor de iPhone op 27,36 procent lag. De iPad ligt sinds februari iets voor op de iPhone, maar eerder ging het om een verschil van één of twee procent.

Dit blijkt uit gegevens van Netmarketshare.

Inmiddels wordt de iPad online zes procent meer gebruikt dan de iPhone. Zowel de iPhone als iPad lijken nog steeds het meeste gebruikt te worden om online te internetten: Android 2.2 en Android 2.3 zijn tezamen verantwoordelijk voor 15,19 procent, terwijl Java ME 11,83 procent binnenhaalt. 11,88 procent gebruikt andere mobiele besturingssystemen.

De gegevens kijken enkel naar mobiele besturingssystemen op smartphones en tablets. Hoe de iPad en iPhone het doen vergeleken met pc’s wordt door de data niet uitgewezen. Een onderzoek in februari 2012 wees wel uit dat iOS voor het eerst vaker werd gebruikt dan OS X, het besturingssysteem gebruikt door de Mac.

Internetverkeer iPhone iPad

Via NU.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 11:32
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.