Pod2g: ‘Untethered jailbreak iOS 5.1 geslaagd’ (jailbreak)

Pod2g heeft op Twitter laten weten dat hij is geslaagd in een untethered jailbreak van iOS 5.1 op de iPhone 4. Wanneer de jailbreak beschikbaar wordt, is nog niet bekend.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1Jailbreaker @pod2g is er in geslaagd om een untethered jailbreak voor iOS 5.1 uit te voeren. Dit heeft hij laten weten via Twitter. Op het moment zou in ieder geval zijn iPhone 4 een untethered jailbreak van iOS 5.1 kunnen gebruiken. Wat dit betekent voor de uitgave van de jailbreak is nog niet duidelijk: Hoewel pod2g in de hack is geslaagd, kan het nog even duren voordat er een tool beschikbaar wordt gesteld.


In april vroeg pod2g zich nog af of hij zijn gevonden exploits moest gebruiken om iOS 5.1 te jailbreaken. Hij zou de gaten in de firmware namelijk ook voor zichzelf kunnen houden, om zo sneller iOS 6 te hacken. Hij vroeg in een poll wat andere iPhone-bezitters liever wilden, waarbij het merendeel toch koos voor een jailbreak voor iOS 5.1. Hoewel pod2g nog niet op Twitter heeft verteld dat zijn zojuist uitgevoerde jailbreak voor gebruikers beschikbaar zal worden gesteld, lijkt de kans daarom groot.

Op het moment zegt pod2g enkel een iPhone 4 met iOS 5.1 te hebben gejailbreakt. Waarschijnlijk zullen we moeten wachten tot hij hetzelfde voor elkaar krijgt bij de iPhone 3GS, iPhone 4S en de iPads, voordat er een jailbreaktool beschikbaar gesteld zal worden. Eerder waarschuwden verschillende hackers dat een jailbreak zelfs na het uitvoeren ervan lang op zich kan laten wachten voor gebruikers.

Een untethered jailbreak zal het mogelijk maken om een gejailbreakte iPhone opnieuw op te starten zonder tussenkomst van een computer. Op het moment zijn gebruikers van iOS 5.1 nog aangewezen op een (semi-)tethered jailbreak.

Om zeker te stellen dat je iOS 5.1 kunt blijven jailbreaken wanneer de untethered jailbreak eenmaal beschikbaar wordt gemaakt is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella om de SHSHs van deze firmwareversie op te slaan. De opslagen SHSHs kunnen gebruikt worden om op een later moment te herstellen naar de firmwareversie(s) waarvoor je deze hebt opgeslagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.