PlayStation Phone: bedreiging voor Apple’s game-imperium?

Sony heeft de PlayStation Phone ontwikkeld, een telefoon op Android 3.0 waarbij het spelen van games centraal staat. Je kunt via de Sony Marketplace extra games aanschaffen.

playstation phoneOp iPhoneclub besteden we regelmatig aandacht aan de concurrentie, voorzover het relevant is voor de iPhone. Omdat games zo belangrijk zijn geworden voor het iPhone-platform, is het interessant om te zien wat Sony op de rol heeft staan. Vandaag kwam Engadget met een foto van de PlayStation Phone, een nieuwe telefoon op basis van Android 3.0 met koppeling naar de Sony Marketplace voor het downloaden van extra games. Deze staat los van de normale Android Market van Google.

Afgelopen zomer verscheen er al een foto van een prototype, dat niet zoveel afwijkt van de foto hierboven. Het toestel zou beschikken over een 1 GHz Qualcomm MSM8655-processor, 512 MB RAM, 1 GB ROM en een scherm tussen de 3,7 en 4,1 inch. Qua design is gekozen voor een uitschuifbaar model, zoals je vaak bij QWERTY-telefoons ziet. Alleen is het QWERTY-toetsenbord in dit geval vervangen door gameknoppen met een aanraakgevoelig touchpad, acht knoppen en nog wat kleine knoppen voor Menu, Select en Start. Sony is afgestapt van de Memory Sticks, maar biedt net als alle Android-toestelmakers een microSD-slot voor geheugenkaartjes aan. Kan het een bedreiging worden voor de iPhone? Of kopen mensen toch liever in eerste instantie een telefoon – waarbij het mooi meegenomen is dat je er ook nog spelletjes op kunt spelen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2010, 14:56
Categorie iDevices
Onderwerpen playstation, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.