Pebble-horloge vanaf 23 januari 2013 leverbaar

Het Pebble iPhone horloge is verzendklaar op 23 januari 2013. De leverdatum van Pebble bleef lange tijd onduidelijk, maar vanaf januari zal de Pebble beschikbaar zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pebble-watchPebble heeft vanavond tijdens een persbijeenkomst op CES bekendgemaakt wanneer het iPhone-connected horloge beschikbaar zal zijn. Vanaf 23 januari zullen de eerste horloges worden verstuurd naar Kickstarter-investeerders. Eigenlijk zou het Pebble-horloge al in september 2012 worden geleverd, maar de makers werden overrompeld door de enorme publiciteit, het grote aantal bestellingen en de complexiteit van het productieproces. Pebble zamelde via Kickstarter meer dan 10 miljoen dollar in, veel meer dan de beoogde 100.000 dollar. Er zit ook een Nederlandse kant aan het succes: technisch student Eric Migicovsky kwam op het idee om een slim horloge te maken toen hij studeerde aan de TU Delft.

Hij wilde via het horloge Twitter-berichten en andere informatie van zijn iPhone snel kunnen checken, zodat hij zijn telefoon in de jaszak kon houden. Hij volgde ook de ontwikkelingen rond het BlackBerry-horloge dat in 2009 werd aangekondigd en dat kon communiceren met RIM’s BlackBerry-telefoons. Helaas was het geen commercieel succes en werden er maar 1.500 stuks van verkocht. Eric is nu CEO van het bedrijf dat de Pebble produceert. Om de software voor de Pebble te realiseren haalde het bedrijf zes ontwikkelaars en softwaredesigners in huis, waaronder de Nederlander Martijn Thé.

persbijeenkomst pebbleTijdens de persbijeenkomst die vanavond op CES 2013 werd georganiseerd lieten de makers ook een nieuwe oplaadkabel zien. Bovendien werd aangekondigd dat er een ambient lichtsensor is toegevoegd. Pebble heeft een eigen besturingsysteem voor het horloge ontwikkeld en heeft niet gekozen voor Android, zoals sommige andere slimme horloges. Het mooie van Pebble is dat andere softwaremakers uitbreidingen kunnen maken voor het horloge. Pebble is geschikt voor iOS 5.0+ en Android 2.3.3+. Met iOS 6.0 werkt het zelfs nog iets beter, dankzij ondersteuning voor het Bluetooth Map-profiel. Dat houdt in: als Pebble is verbonden met een iOS 6.0-apparaat, dan kunnen de notificaties in de balk bovenin het scherm worden getoond. Pebble gaat ook IFTTT (if this then that) ondersteunen, een online dienst waarmee je allerlei notificaties kunt programmeren.

Pebble zal vanaf 23 januari beginnen met het verzenden van horloges naar klanten. Het kan zo’n twee maanden duren voordat alle horloges zijn verstuurd. De verzending zal batchgewijs plaatsvinden, omdat de productie nog maar kort op volledige sterkte is. Elke week worden zo’n 15.000 horloges geproduceerd. Je krijgt één week voordat het horloge wordt verstuurd een e-mail van Pebble, waarin je je adres nog eens kunt bevestigen. De verzending zal plaatsvinden in de volgorde waarin mensen hebben besteld, dus de eerste backers krijgen als eerste hun horloge in huis.

pebble trio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 19:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.