Patentrechtzaak om Visual Voicemail op iPhone

Apple en AT&T kunnen een zeer forse schadeclaim tegemoet zien voor het gebruik van Visual Voicemail op de iPhone. Klausner Technologies wil van beide bedrijven elk $360 miljoen ontvangen voor mogelijke patentinbreuk.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Apple en AT&T hebben een patentrechtszaak aan hun broek hangen voor het gebruik van Visual Voicemail op de iPhone. Volgens Klausner Technologies maken Apple, AT&T en nog enkele andere bedrijven (waaronder ook Skype) gebruik van twee voicemailpatenten (5,572,576 en 5,283,818) die volgens Klausner hun intellectuele eigendom zijn. Klausner Technologies is een rechtszaak aangespannen en wil graag $360 miljoen dollar van zowel Apple als AT&T ontvangen als schadevergoeding voor de patentinbreuk.

Een eerdere rechtszaak in 2006 tussen Klausner Technologies en VoIP-provider Vonage om het eerste patent (5.572,576) is in oktober 2007 nog geschikt voor een onbekend bedrag. Vonage heeft de technologie nu officieel in licentie genomen.

Volgens Yahoo News! is dit niet de eerste keer dat Apple en Klausner met elkaar te maken hebben. Apple had, samen met Newton-bouwer Sharp, al eerder een licentiedeal met Klausner, al ging het toen om een patent voor een electronische zakagenda.

Greg Dovel van advocatenkantoor Dovel & Luner, het advocatenkantoor van Klausner Technologies, is erg zelfverzekerd over de goede afloop van de rechtszaak:

We have litigated this patent successfully on two prior occasions

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 14:54
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.