Rechter beslist: iPhone blijft exclusief bij T-Mobile

De rechtbank in Hamburg heeft besloten dat de iPhone in Duitsland exclusief via T-Mobile aangeboden mag worden. De simlockvrije iPhone verdwijnt na drie weken weer uit de Duitse telefoonwinkels. Vodafone kan nog wel in beroep gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Landesgericht HamburgDe champagne kan uit de kast bij T-Mobile: de districtsrechtbank in Hamburg heeft besloten dat de verkoop van de iPhone met simlock en 2-jarig abonnement in Duitsland is toegestaan. De rechters hebben na mondelinge toelichtingen van T-Mobile en Vodafone vastgesteld dat er geen ongeoorloofde concurrentie is of dat er kartelrecht wordt overtreden. Vodafone kan tegen de uitspraak nog wel in beroep gaan.

Sinds enige tijd verkoopt T-Mobile de iPhone ook simlockvrij en zonder abonnement voor 999 euro. Debitel was al in het onstane gat in de markt gesproken, door een eigen iPhone-abonnement aan te bieden met een toestelkorting van 600 euro. Na de uitspraak van de rechtbank kondigde T-Mobile meteen aan, dat ze stoppen met de verkoop van simlockvrije iPhones: “Wij gaan terug naar het oude bedrijfsmodel”, zei een woordvoerder van T-Mobile tegen persbureau dpa.

Voor Vodafone gaat het bij de iPhone om meer dan alleen de simlock, waardoor het gebruik op andere netwerken onmogelijk is, maar ook om de exclusieve koppeling met abonnementen. Dat soort koppelingen zijn in vergelijkbare vorm ook bij andere mobiele telefoons gangbaar. Volgens Vodafone betekent de deelname van Apple aan de omzetten van T-Mobile letterlijk een “zondeval” voor de mobiele telefoniebranche. Daardoor wordt het aantrekkelijk voor andere toestelfabrikanten om hetzelfde graaigedrag te gaan vertonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:54
Categorieën Apple, Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.