parrot-minidrones-zwembad

Parrot MiniDrones nu in de Apple Store te koop

De Parrot MiniDrones Rolling Spider en Jumping Sumo zijn nu in de online Apple Store te koop. Het zijn goedkopere uitvoeringen van de Parrot AR.Drone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De Parrot MiniDrones werden een paar weken geleden aangekondigd. Ze zijn een goedkoop alternatief voor de grote Parrot AR.Drone, die €350 kost. De Parrot MiniDrones Jumping Sumo en Rolling Spider zijn vooral een alternatief voor de goedkope helikopters, die je met je iPhone kunt besturen. Maar dan in een robuuste uitvoering en met goede iOS-software. En niet alleen bedoeld voor kinderen.

parrot-minidrones-zwembad

De Rolling Spider en Jumping Sumo zijn sinds afgelopen vrijdag bij diverse winkels te bestellen, met name in de VS. In Nederland en België is de Apple Store het aangewezen adres om de twee speeltjes nu al te bestellen, al worden ze pas uitgeleverd in september. Ze zijn het ultieme antwoord op de radiografisch bestuurbare autootjes van vroeger – maar dan in een variant die je met de iPhone of iPad kunt bedienen. De MiniDrones zijn wat kindvriendelijker dan de grote AR.Drone, waarbij je nog heel wat stuurmanskunst moet hebben om goed te kunnen vliegen. De MiniDrones zijn stevig uitgevoerd en aangepast voor beginners. Bij de Jumping Sumo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stabiliteit (uitgestoken wielen) of snelheid (ingetrokken wielen).

Jumping Sumo

Van de twee MiniDrones is de Jumping Sumo eigenlijk de leukste – maar ook de duurste. Hij rolt over de vloer, kan een snelle draai van 180 graden maken en springt omhoog, zoals de naam al aangeeft. De Jumping Sumo landt altijd op zijn wielen. Hij kan ononderbroken springen, rollen, ronddraaien en rijden.

parrot-minidrone-jumping-sumo

Hij springt tot 80 centimeter de lucht in, dus verwacht van deze drone niet teveel vlieguren. De ingebouwde camera stuurt livebeelden door en kan onderweg foto’s en video’s maken. De uitdaging bij dit speelgoed is vooral om zo goed mogelijk stunts op de vloer te leren maken, zoals zigzaggend rijden en gekke sprongen maken.

Rolling Spider

De Rolling Spider is in feite een kleine uitvoering van de Parrot AR.Drone. De wieltjes zijn afneembaar, zodat je kunt kiezen voor vliegen of rijden over de vloer. Hij kan zelfs tegen de muur op rijden. Deze drone kan vliegen en ook kunstjes doen, zoals salto’s maken. Bedienen doe je uiteraard via een app.

Kopen bij de Apple Store:

Parrot-Wheeled-Mini-Drones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 14:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen drone, parrot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.