Parrot AR.Drone vanaf september te koop voor 300 dollar

De Parrot AR.Drone komt beschikbaar in september en gaat 299,99 dollar kosten in de VS. De helicopter is met een iPhone te bedienen. Er komen ook augmented reality-games voor beschikbaar.

parrot ar-droneParrot liet op de CES een indrukwekkende quadricopter zien: een helicopter met vier rotorbladen die je met de iPhone kunt bedienen. Tijdens de gamesconferentie E3 zouden prijs en beschikbaarheid van deze AR.Drone bekend worden gemaakt en Parrot heeft zich aan die afspraak gehouden. De helicopter is vanaf september te koop voor 299,99 dollar in de VS.

De accelerometer van de iPhone bepaalt de richting waarin de helicopter vliegt. Een slim besturingssysteem compenseert de windsterkte. Het mooie is dat de software open is, zodat ontwikkelaars zelf aan de slag kunnen gaan met toepassingen. Bij de lancering van de AR.Drone zijn er in de App Store meteen al twee games beschikbaar, voor €2,39 per stuk.

Er is een basisuitvoering van de AR.Drone die je kunt uitbreiden met extra shells, die de helicopter geschikt maken voor gebruik binnen- en buitenshuis. Raakt een van de onderdelen van de Drone beschadigd, dan hoef je niet het complete apparaat te vervangen, dankzij de modulaire opbouw. Hieronder zie je één van de shells:

parrot drone

De AR.Drone werkt via het Wi-Fi-netwerk en is makkelijk te bedienen. De augmented reality-games die er straks bij worden geleverd maken het extra leuk: je kunt virtuele dogfights uitvoeren en daarbij raketten en munitie afvuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2010, 23:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen ar.drone, helikopter, parrot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.