Amerikaanse pre-order iPhone 4 loopt uit de hand, klantgegevens gelekt

In de VS is het pre-orderproces van de iPhone 4 niet goed verlopen: gegevens van klanten werden gelekt, klanten kregen bij het inloggen op de website gegevens van wildvreemden te zien.

iphone 4 pre-orderVandaag ging in veel landen het pre-orderproces van de iPhone 4 van start. De Europese Apple Stores waren lange tijd offline, maar in de VS ging ook niet alles op rolletjes. Er wordt al gesproken over een iPhonecalypse, omdat een bug ervoor zorgde dat privégegevens van AT&T-klanten werden gelekt. Gizmodo verzamelde drie gevallen waarbij mensen bij het inloggen de verkeerde klantgegevens te zien kregen. Eén van hen is John King, die bij het inloggen de klantgegevens van een zekere Mary in beeld kreeg.

Het systeem van AT&T haalde gegevens van de verkeerde klant op, waardoor adressen, telefoonnummers, een lijst met gevoerde gesprekken, facturen en allerlei andere persoonlijke informatie in verkeerde handen vielen. Volgens een insider bij AT&T kan het probleem veel groter zijn dan de drie personen die zich bij Gizmodo hebben gemeld. Uit pure noodzaak is AT&T maar overgeschakeld op het noteren van bestellingen met pen en papier.

De boosdoener is waarschijnlijk een update van de serversoftware van afgelopen weekend, waarbij er iets faliekant misging. Een betrokkene zegt dat het systeem daarna niet werd getest voordat de voorverkoop van de iPhone van start ging:

I do know that there was absolutely NO TESTING of this system done before the launch of the new iPhone. I know it’s just heresay at this point, but I can confirm that there was a major outage over the weekend that impacted all ordering systems and programs, and I can confirm that there were multiple systems being upgraded/updated, with some updates being related to fraud.

AT&T heeft iets uit te leggen aan de klanten, want vorige week werd bekend dat de gegevens van 114.000 iPad-kopers zijn gelekt. De operator bood daarna excuses aan. De situatie lag daarbij wel iets anders: er was sprake van een actie van hackers. Bij de iPhone 4 zijn het onwetende klanten, die bij het inloggen de gegevens van een wildvreemde voor hun neus krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2010, 22:22
Categorie Providers
Onderwerpen apple, preorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.