Palm webOS-architect stapt over naar Apple

Rich Dellinger, voormalig interface-ontwerper en architect van het bannersysteem in Palm webOS is overgestapt naar Apple. Hij gaat user interfaces maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

palm preApple heeft voormalig webOS-architect Rich Dellinger in dienst genomen. Dellinger was bij Palm verantwoordelijk voor het banner-notificatiesysteem in webOS. Apple is voor Dellinger geen onbekend terrein, want hij werkte in 1999 ook al als technisch helpdeskmedewerker bij Apple. Bij Palm werkte hij vervolgens aan hardware- en software-interactiemodellen voor Palm’s Linux-gebaseerde telefoons. Ook maakte hij de CSS-structuur en HTML-layout en -structuur voor Mojo, de SDK van Palm. Dellinger heeft 15 jaar ervaring, vooral in webontwikkeling, visueel interfaceontwerp en interactiedesign voor mobiele applicaties en besturingssystemen.

palm webos notificatiesBij Apple is Dellinger aan de slag gegaan als Senior User Interface Designer (zie LinkedIn). Hij is ook te volgen op Twitter via @richdellinger. Eerder stapte Mike Abbott (SVP of Software) op om bij Twitter te gaan werken. De belangrijkste ontwerper van webOS, Matias Duarte, is ook bij Palm weggegaan en werkt tegenwoordig voor Google aan de Android User Experience.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2010, 16:00
Categorie Apple
Onderwerpen palm, webos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.