Pakage vanavond beschikbaar – ontwikkelaar stopt (jailbreak)

De ontwikkelaar Xuzz/chpwn van Pakage heeft aangegeven het bijltje erbij neer te gooien. Pakage was bedoeld als een sneller alternatief voor Cydia. De laatste versie van Pakage wordt vanavond nog verwacht, binnenkort zal ook de broncode worden vrijgegeven.

PakageDe ontwikkelaar Xuzz/chpwn van Pakage heeft aangegeven het bijltje erbij neer te gooien. Pakage was bedoeld als een sneller alternatief voor Cydia, maar blijkt in de praktijk voorlopig nog niet veel sneller. De laatste versie van Pakage wordt vanavond nog verwacht, binnenkort zal ook de broncode worden vrijgegeven.

Pakage iPhoneNet zoals Cydia is Pakage gebaseerd op libapt-pkg, wat volgens de ontwikkelaar de reden is voor de relatief lange laadtijden. Icy en Rock Your Phone maken hier geen gebruik van, maar dit zou ten koste gaan van de compatibiliteit. Tijdens een test door de ontwikkelaar bleek Cydia op te starten in 15 seconden – 45 seconden inclusief updates. Pakage deed 13 seconden over het opstarten – 44 seconden inclusief updates (allen op een 2e generatie iPod touch). Pakage is al wel volledig bruikbaar na 13 seconden.

Deze resultaten waren dermate ontmoedigend voor de ontwikkelaar dat hij heeft besloten het bijltje erbij neer te gooien. De laatste versie van Pakage zal als het goed is vanavond nog verschijnen in de repository van ModMyi. Het moment waarop de ontwikkelaar besloot te stoppen met het project viel samen met het begin van de beta; Pakage is daarom ook nog niet af maar wel bruikbaar voor avonturiers. Binnenkort zal ook de broncode van het project vrijgegeven worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2009, 18:12
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.