Regel nu een OV-fiets of Zonetaxi met de NS Reisplanner-app

De NS Reisplanner Xtra focust zich steeds meer op andere vervoersmiddelen. Nu kun je vanuit de app snel zien of er een OV-fiets beschikbaar is, en kun je ook een NS Zonetaxi regelen.

NS-reisplanner-ov-fiets

NS Reisplanner Xtra, de officiële iOS-app van de NS, is er vandaag weer een stuk handiger op geworden voor mensen die niet alleen gebruik maken van de geelblauwe NS treinen. Vanuit de app kun je vanaf nu namelijk ook gemakkelijk een OV-fiets vinden of een NS Zonetaxi boeken.


Als je de app opent na de update is er een nieuwe menu-optie verschenen met de naam Services. Hieronder staan de OV-fiets en NS Zonetaxi. Als je deze diensten nooit gebruikt kun je door aan het hamburgermenu te trekken de menu-optie verder naar beneden verplaatsen.

Hoeveel OV-fietsen zijn er?

Bij het nieuwe OV-fiets scherm kun je snel zien waar er een fiets beschikbaar is. Op basis van jouw locatie en de maximale afstand (van 250 meter tot 20km) die jij ingevuld hebt, krijg je zo in een oogopslag te zien waar je moet zijn op het station om een fiets op te halen.

Bekijk ook

De beste treinapps voor iPhone, iPad en Apple Watch

Welke Nederlandse treinapps zijn het beste: NS-app, of toch een van de alternatieve treinapps? We hebben het aanbod van treinapps voor je op een rijtje gezet!

NS-reisplanner NS-reisplanner

Een getal bij het station geeft aan hoeveel fietsen er op dat moment beschikbaar zijn. Een abonnement op OV-fiets afsluiten kan jammer genoeg nog niet vanuit de Reisplanner-app. Lid worden van de Zonetaxi-dienst kan echter wel zonder de app te verlaten. Heb je jezelf aangemeld en ingelogd, dan kun je in de app de vaste ritprijs zien.

Meer dan treinen
De iOS-app van de NS lijkt zich steeds meer te focussen op andere vervoersmiddelen. Naast de update van vandaag voegde de app in juli dit jaar ook bus- en tramtijden toe, zodat het plannen van een reis van deur tot deur ineens een stuk gemakkelijker werd.

Bekijk ook

NS Reisplanner Xtra toont nu ook bus- en tramtijden

De NS Reisplanner Xtra toont nu ook de tijden van bussen en trams door heel Nederland. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om je volledige reis met de app te plannen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 oktober 2015 om 8:35
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.