OS-X-Yosemite-openingsscherm

OS X Yosemite nu te downloaden

OS X Yosemite is nu beschikbaar voor alle ondersteunde Macs. Yosemite introduceert Handoff, Continuity en een compleet nieuw design.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

os_x_yosemite_rond_icoonOS X Yosemite is nu beschikbaar voor ondersteunde Macs. De OS X-update brengt een compleet nieuw design met zich mee, waarmee de Mac beter aansluit op iOS 7 en iOS 8. Maar de gelijkenissen blijven niet bij alleen een likje verf: OS X Yosemite bevat functies zoals Handoff en Continuity, waardoor je iPhone, iPad en Mac nog beter met elkaar communiceren.

Update: OS X Yosemite is vanaf dit moment te downloaden. Eerder vanavond maakte Apple bekend dat de OS X-update ging verschijnen.

Om OS X Yosemite te installeren moet je Mac het besturingssysteem uiteraard wel ondersteunen. Yosemite werkt op de volgende Macs:

  • iMac van midden-2007 of nieuwer.
  • MacBook Air uit eind 2008 of nieuwer.
  • MacBook van begin 2009 of nieuwer.
  • Aluminium MacBook van eind 2008 of nieuwer.
  • Mac Mini van begin 2009 of nieuwer.
  • MacBook Pro van begin of eind 2007 of nieuwer.
  • Mac pro van begin 2008 of nieuwer.
  • Xserve van begin 2009 of nieuwer.

Handoff en Continuity zijn niet op ieder apparaat te gebruiken. In het artikel ‘Handoff en Continuity: werkt het met mijn Mac, iPhone of iPad? vertellen we hier meer over.

OS X Yosemite installeren

Je kunt OS X Yosemite downloaden vanuit de Mac App Store. Staat de Mac-update eenmaal op je Mac, dan kun je er op klikken in je lijst met programma’s om hem te installeren. De installer begeleidt je door het proces en zorgt ervoor dat OS X Yosemite wordt geïnstalleerd.

Functies in Yosemite

We hebben eerder al uitgebreid geschreven over alle functies die je in Yosemite kunt vinden. Wil je ze allemaal nog eens nalezen? Pak dan vooral ons dossier over Yosemite er nog eens bij.

Lees meer over alle aankondigingen in onze round-up van 16 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2014, 10:03
Categorie Mac & macOS
Onderwerp yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.