Ontwikkelaar Nike+ Fuelband overgestapt naar Apple, werkt mogelijk aan iWatch

Jay Blahnik, fitnessexpert en ontwikkelaar van de Nike Fuelband, werkt sinds kort bij Apple. Mogelijk werkt Blahnik in het iWatch-team.

jay-blahnikJay Blahnik, een bekende fitnessexpert en een van de sleutelfiguren bij de ontwikkeling van de Nike+ Fuelband, werkt sinds kort bij Apple. Blahnik zou deel uitmaken van het iWatch-team, dat voor Apple bezig is met het ontwikkelen van een slim horloge met allerlei biometrische functies. Blahnik werkte als consultant voor veel bedrijven, waaronder General Electric en Gatorade. Het bewijs voor Blahnik’s vertrek bij Nike was af te lezen uit berichten over een groot afscheidsfeest en tweets waarin vrienden en collega’s meldden dat ze Blahnik zouden missen.

Blahnik werkte bij Nike aan de ontwikkeling van de FuelBand, een fitnessarmband waarmee je je lichaamsbeweging kunt meten. Hij speelde daarin een cruciale rol. Apple zou zijn kennis kunnen gebruiken om de iWatch succesvol te ontwikkelen en in de markt te zetten. De verwachting is dat we pas volgend jaar een eerste glimp kunnen opvangen van Apple’s iWatch. Hoewel er al maandenlang geruchten zijn, zijn er nog geen foto’s en andere gelekte informatie uit de productieketens verschenen, zoals bij de iPhone 5S en 5C momenteel wel het geval is. Samsung heeft plannen om op 4 september een eigen smartwatch aan te kondigen, die de naam Samsung Galaxy Gear krijgt. Apple heeft nauwe banden met Nike: ze werken al jarenlang samen met Nike+ producten en Apple CEO Tim Cook zit in het bestuur van Nike.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2013, 11:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen horloge, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.