Onofficiële iPhone SDK helpt developers op weg

Een onofficiële software-ontwikkelkit (SDK) helpt ontwikkelaars op weg bij het programmeren van applicaties voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SDKBuiten de controle van Apple om worden er heel wat native iPhone-applicaties geschreven. Sinds Lights Off zijn er een aantal instant messaging clients en diverse andere nuttige applicaties verschenen. Er zijn een aantal obstakels voordat het echt succesvol kan worden: ontwikkelaars moeten manieren vinden om hun investeringen terug te verdienen, de constante dreiging dat Apple een firmware-update uitvoert waardoor de applicatie onbruikbaar word en het gebrek aan een goede software-ontwikkelkit (SDK). Dat laatste is nu deels opgelost met een onofficiële SDK.

Het eerste probleem is min of meer opgelost: Nullriver, de maker van Installer.app en opvolger AppTapp Installer heeft bekendgemaakt dat ze werken aan een methode om geld te vragen voor applicaties. Het tweede probleem blijft lastig, maar het derde probleem is wel opgelost. Lucas Newman, iPhone-ontwikkelaar en bekend van de eerste native iPhone-applicatie Lights Off (die we ten onrechte ooit Lights Out hebben genoemd), heeft geholpen om een 5-staps installatiegids voor native applicaties te ontwikkelen.

De SDK bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Een instructiegids in PDF-formaat van 18 pagina’s;
2. Een Xcode-template;
3. Een aantal voorbeeld iPhone-applicaties.

Het laatste nieuws over de officiële iPhone SDK is te lezen in dit nieuwitem: Liveblog: iPhone SDK Event.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:25
Categorie Apps
Onderwerpen firmware, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.