O2’s iPhone-deal loopt op 9 oktober af; Vodafone, T-Mobile en Orange duiken erop

De exclusieve Britse deal van O2 voor de iPhone schijnt op 9 oktober af te lopen. Drie concurrerende operators staan klaar om de iPhone in hun assortiment op te nemen. T-Mobile heeft al een voorschotje genomen met iPhone 3G's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3GSDe exclusieve Britse iPhone-deal van O2 schijnt op 9 oktober af te lopen. Mobile Entertainment beweert dat ze documenten hebben gezien waaruit blijkt dat de deal dit jaar afloopt, maar dat O2 tot 2012 het recht heeft om de iPhone te blijven verkopen. Het zal dan geen exclusieve deal zijn. Concurrenten Orange en T-Mobile zouden volgens recente geruchten al in gesprek zijn om de iPhone 3G ook te verkopen (dus niet de 3GS, waarop O2 mogelijk wel het exclusieve recht houdt). T-Mobile was al begonnen met het aanbieden van simlockvrije iPhone 3G’s uit andere landen.

De simlockvrije iPhones van T-Mobile zijn echter alleen bedoeld voor huidige klanten met een duur abonnement (vanaf £75 per maand). T-Mobile heeft volgens deze geruchten 150 toestellen per week beschikbaar.

Ook Vodafone is geïnteresseerd in een deal met Apple om de iPhone in het Verenigd Koninkrijk te verkopen. Vodafone verkoopt de iPhone nu in 11 landen, maar de strategisch belangrijke landen zoals Duitsland en Engeland ontbreken in het rijtje. “It’s a good product and we would love to have it in the portfolio in more countries,” zei Andy Halford, chief financial officer onlangs tijdens het presenteren van kwartaalresultaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:17
Categorie Providers
Onderwerpen engeland, o2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.