Non-nieuws van de dag: Dell gaat ooit een iPhone-killer maken

Michael Dell heeft op een beleggersbijeenkomst gezegd dat hij "ooit" van plan is om apparaten uit te brengen die dezelfde functionaliteit als de iPhone hebben. Na tientallen geruchten hebben wij de moed inmiddels opgegeven.

michael dellElk halfjaar is er wel weer een financieel analist die aan Michael Dell vraagt wat hij van het succes van de iPhone vindt. En of hij nog plannen heeft om ook iets in die richting te doen. Op een Citi Technology Conferentie in New York kwam de vraag ook weer voorbij. En ja hoor: Dell is inderdaad iets van plan. “I think you will see us with small screen devices”, was het antwoord van Michael Dell. Hij vervolgde door te zeggen dat Dell steeds “kleinere en kleinere apparaten gaat maken die de functionaliteit van de iPhone hebben”. Maar dat gebeurt niet op korte termijn.

Geruchten over een smartphone van Dell doen al lange tijd de ronde. In april 2007 zou het Taiwanese bedrijf Quanta al zijn begonnen met de productie van een Dell-smartphone, die in het laatste kwartaal van 2007 op de markt had moeten komen. Een codenaam was er ook al: de Dell Fly. Er zat een QWERTY-toetsenbordje op en op Windows Mobile 6 Professional draaien. De Dell Fly kwam er niet, maar in december 2007 was er opnieuw een gerucht en in maart 2008 alwéér! Die iPhone-killer van Dell moest en zou er komen, wat de media betreft. Helaas, ook die geruchten gingen niet door. Aan het bericht van Reuters dat Dell inderdaad een iPhone-killer gaat uitbrengen, moeten we dan ook niet teveel waarde hechten. Tweakers ziet het nog steeds zitten: mogelijk komen volgend jaar al de eerste producten die de concurrentie met de iPod aangaan, er komt een muziekwinkel en die smartphone… die komt er vanzelf ook wel een keer.

Nieuwstip van Timothy.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2008, 14:21
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.