Kort iPhone-nieuws: Cocoa Touch, iFund, Multitouch-patent met spraak

Apple wil de handelsnaam Cocoa Touch vastleggen en heeft een patent ingediend om touchscreen-bediening aan te vullen met andere methoden, bijvoorbeeld spraak. MocoNews had een interview met de manager van het iFund.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple multi-touch fusion patentApple heeft een aanvraag ingediend voor de handelsnaam Cocoa Touch. Met Cocoa Touch krijgen ontwikkelaars toegang tot multitouch en de bewegingssensor van de iPhone 3G en iPod touch. De Cocoa Touch API is te vinden in de iPhone SDK sinds de tweede betaversie in maart verscheen. In de aanvraag met nummer 77558260 wordt een prioriteitsclaim gelegd over een eerdere aanvraag die in Trinidad en Tobago werd gedaan.

MocoNews had een interview met Matt Murphy, manager van het iFund waarmee $100 miljoen beschikbaar is om de ontwikkeling van iPhone-applicaties te stimuleren. Wij hebben ons eerder al kritisch uitgelaten over dit iFund, omdat er tot nu toe weinig nieuws uit is gekomen en het geld voornamelijk gaat naar bedrijven waarmee investeringsmaatschappij Kleiner Perkins Caulfield & Byers toch al connecties had. In het interview vertelt Murphy dat de iPhone “the place to be” is. Hij onderbouwt het met cijfers: de circa 10 miljoen iPhone-bezitters die er nu zijn installeren meer software dan dat er in de hele Amerikaanse markt via mobiele operators wordt gedownload. Die markt is maar liefst 250 miljoen toestellen groot.

Apple heeft een patent ingediend waarbij een multitouch-systeem wordt gecombineerd met spraak en visuele data. Met zo’n systeem kunnen apparaten worden bediend. Het idee is dat sommige acties beter kunnen uitgevoerd met andere zintuigen dan met een aanraakscherm. Zo kun je met je stem de eigenschappen van een object wijzigen, bijvoorbeeld een andere kleur. De technologie kan ook via een camera en andere visuele sensoren herkennen wat de bedoeling en van de gebruiker zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2008, 18:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.