Nokia koopt Plazes, maar iPlazer voor iPhone gaat gewoon door

Nokia heeft Plazes gekocht, het bedrijf dat onder andere werkte aan een lokatiegebaseerde sociale netwerkdienst voor de iPhone: iPlazer. Toch komt iPlazer straks gewoon beschikbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPlazer Plazes social mappingVorige maand gaf Plazes alvast een voorproefje op iPlazer, de sociale netwerkdienst met geotagging-functies voor de iPhone (kortgezegd: social mapping). Met iPlazer kun je aangeven waar je bent en berichten naar vrienden sturen. Eigenlijk is het vergelijkbaar met Twitter, aangevuld met een locatiefunctie. Vandaag maakte Nokia echter bekend dat ze Plazes hebben gekocht.

Voor de bestaande Plazes-gebruikers schijnt er echter niets te veranderen: de registratie blijft openstaan en alles wat was gepland en op dit moment nog in een gesloten betaversie wordt uitgetest, komt binnenkort beschikbaar (dus ook Plazer voor de iPhone).

Het betekent wel dat Plazes waarschijnlijk straks overspoeld wordt door een nieuwe groep Nokia-gebruikers, want Nokia heeft de gewoonte om zoveel mogelijk eigen diensten standaard op de toestellen mee te leveren. Plazes blijft zitten op de huidige locatie, in Berlijn, maar gaat wel verhuizen naar de eveneens in Berlijn gevestigde locatiediensten van Nokia, die zijn ontstaan na de aankoop van Gate5.

De weblog van Plazes schrijft, dat “als alles goed gaat, Plazes beschikbaar zal zijn voor miljoenen Nokia-klanten, zowel online als op miljoenen mobiele apparaten”. Het is te hopen dat de focus nu niet alleen op Nokia komt te liggen. iPlazer was gepland voor Apple’s App Store en zou halverwege juni gelanceerd worden.

Via: Plazes Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 9:34
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.