Tip: schakel roaming op de iPhone uit tijdens de vakantie

Times Online waarschuwt voor hoge data-roamingtarieven in het buitenland, zeker wanneer mensen nog vlak voor hun vakantie een iPhone 3G ophalen. Maar door roaming uit te schakelen voorkomen je een forse rekening.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Data roaming uitschakelen op iPhone 3GTimes Online schrijft over de duizenden mensen die volgende maand een iPhone 3G gaan kopen, net voordat ze op vakantie gaan. In Engeland heeft O2 enthousiast geroepen dat je onbeperkt kunt internetten en downloaden, maar dat geldt natuurlijk niet wanneer je in het buitenland bent. Zeker bij 3G kunnen de bedragen snel oplopen: voor je het weet heb je een paar megabytes binnengehaald en ligt er een rekening van honderden euro’s op de deurmat. We kunnen niet vaak genoeg herhalen dat er een simpele oplossing is om dat te voorkomen: zet roaming uit!

De Times Online schrijft dat een enkele megabyte £3 binnen de EU kost en daarbuiten £6 (omgerekend €7,50). Om aan te geven hoe snel de bedragen kunnen oplopen: het downloaden van de iPhoneclub-podcast op vakantie kost je dan ruim €150.

Met de iPhone ben je gewend om even snel iets op internet op te zoeken en foto’s door te sturen. Op vakantie denken de meeste mensen gelukkig wel tweemaal na voordat ze zoiets doen. Maar ook als je niets met de iPhone doet kun je ongemerkt dataverkeer veroorzaken: door het ophalen van e-mail, weerberichten, beurskoersen en andere programma’s die bij het opstarten of met een vast tijdsinterval informatie ophalen.

Wat Times Online er niet bij zegt is dat je roaming makkelijk kunt uitschakelen. Ga naar:

Instellingen > Algemeen > Netwerk
(Settings > General > Network)

Zorg dat het schakelaartje bij Data Roaming UIT staat. Let wel: deze optie is alleen te vinden bij iPhones met firmware 1.1.1 en hoger.

Wil je toch e-mail ophalen of informatie opzoeken, dan kun je goedkoper naar een Wi-Fi-hotspot gaan en een paar euro betalen om toegang te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 0:30
Categorie iDevices
Onderwerpen europa, firmware, iPhone 3G, roaming
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.