Nokia haalt Here Maps uit App Store en geeft iOS 7 de schuld

Nokia heeft de Here Maps-app uit de App Store gehaald. Ze geven daarbij iOS 7 de schuld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nokia-here-mapsNokia heeft de Here Maps-app voor iOS uit de App Store gehaald en geeft als reden daarvoor de introductie van iOS 7. Volgens Nokia heeft iOS 7 nadelige effecten op de gebruikerservaring van de huidige kaartenapp. De opmerkingen van Nokia wekken de indruk dat het bedrijf geen zin heeft om tijd en geld te investeren in een aangepaste versie voor iOS 7. iPhone-gebruikers kunnen de mobiele webversie van Here Maps blijven gebruiken (via m.here.com) voor eenvoudige locatiebepaling en oriëntatie. Here Maps voor iOS verscheen in november 2012, vlak nadat klachten losbraken over de eigen Kaarten-app van Apple.

Begin deze maand trok Nokia in alle stilte de app terug uit de App Store. Dat werd ontdekt door de Indiase site Indian Express, die Nokia om een reactie vroeg. Nokia gaf als verklaring:

We have made the decision to remove our HERE Maps app from the Apple App Store because recent changes to iOS 7 harm the user experience. iPhone users can continue to use the mobile web version of HERE Maps under m.here.com., offering them core location needs, such as search, routing, orientation, transit information and more, all completely free of charge.

Overigens hoeven we niet al te rouwig zijn om het verdwijnen van de app: Here Maps vertoonde veel bugs en was soms zelfs compleet onbruikbaar. Als je inzoomde, liep de app vast of reageerde onvoorspelbaar. Ook leek het er al vanaf het begin op, dat Nokia weinig moeite had gestoken in de iOS-app: terwijl de Windows Phone-versie van Nokia Maps een frisse moderne uitstraling had, zag de iOS-versie er meer uit als een oude Symbian-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:32
Onderwerpen google maps, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.