iCulture nieuwe layout

Van de uitgever: nieuwe layoutopties iCulture.nl

Ben je een koppensneller of houd je meer van een visueel overzicht? Met onze nieuwe site-update introduceren we drie manieren om het nieuws op iCulture.nl te lezen; condensed, magazine en grid. Daarnaast kun je nu eenvoudig oudere artikelen tonen zonder steeds naar een volgende archiefpagina te hoeven bladeren.

iCulture nieuwe layout

Vandaag is onze vernieuwde artikelweergave live gegaan. Met deze update introduceren we twee nieuwe manieren om onze artikeloverzichten te bekijken, naast de vertrouwde indeling die we sinds #newiCulture reeds hadden. Artikelen zijn nu ook in een grid-gebaseerde en condensed layout te lezen. Die laatste is ideaal voor koppensnellers en lezers die de oude iPhoneclub.nl layout misten, de grid-layout is prettig voor lezers die wat visueler zijn ingesteld.

iCulture artikeloverzichtDe nieuwe layoutopties zijn actief op alle devices (desktop, iPad en iPhone/iPod). Voor onze rubrieken Nieuws en Apps is de layout standaard ingesteld op de weergave zoals je die al kende. Voor onze Dossiers, Tips, Gidsen en Reviews hebben we de gridgebaseerde layout als standaard ingesteld. Uiteraard wordt je persoonlijke voorkeur onthouden bij volgende bezoeken.

Meer artikelen laden

Als toetje bieden we nu ook de optie om in alle artikeloverzichten (met uitzondering van de homepage) meer artikelen te tonen via de optie ‘Toon meer nieuws’ (of dossiers, tips, enzovoorts). Als je iCulture.nl wat minder vaak bezoekt, is dat een handiger manier om bij te lezen voor oudere artikelen of – bij de gridweergave – om in een oogopslag een groot aantal artikelen in beeld te hebben.

Technische achtergrond

Aan het totale project is door onze codeninja Alex (@stayallive) “maar” zes dagen gewerkt. Niet omdat het zo eenvoudig was, maar omdat Alex op een dieet van boterhammen met pastachoca en Cola gewoon bizar effectief presteert. Leuk om te weten: het totale deelproject bestaat uit 61 verschillende commits waarbij in totaal ruim 37.000 regels code zijn gewijzigd.

Zoekfunctie uit beta

Onze vernieuwde zoekfunctie die we een paar weken geleden in beta aankondigden heeft per vandaag het label ‘Final’ gekregen. Er zijn geen grote (of kleine) punten aan het licht gekomen en we halen dus met vertrouwen de toevoeging Beta weg.

Blij met onze inspanningen? Denk dan bij je volgende aankoop eens aan ons. Jij happy, wij happy! Steun iCulture!

Benieuwd naar eerdere grote wijzigingen aan onze website? Via het topic #newiCulture lees je alles.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 19:38
Categorie Achtergrond
Onderwerp newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.