‘Nieuwe iPhone platter en sneller’

TG Daily heeft van bronnen binnen de industrie vernomen dat de volgende generatie iPhones op WWDC 2008 wordt aangekondigd en platter is dan het huidige model. Ook zijn onderdelen die het apparaat een plastic uitstraling geven vervangen.

iPhone 3GNaarmate de lancering van de 3G iPhone dichterbij komt zal de hoeveelheid speculaties ook hand over hand toenemen. Bereid je dus maar alvast voor op een stroom aan geruchten die niet altijd worden onderbouwd, die soms domweg absurd zijn en waarbij je je soms kunt afvragen of websites hun beweringen niet alleen maar doen om bezoekers te trekken. Of dat ook bij TG Daily het geval is? De website beweert in ieder geval wel over nieuwe informatie te beschikken, afkomstig van “bronnen uit de industrie”. Zij melden dat de 3G iPhone tijdens WWDC 2008 wordt geïntroduceerd, in twee of mogelijk drie varianten met een prijs anaf $399. Het nieuwe model is platter en sneller dan de huidige iPhone.

Volgens TG Daily komt er een 8GB-model voor $399 en een 16GB-model voor $499, dus dezelfde capaciteit en prijs als op dit moment. Er is een kans dat er ook een 32GB-model komt voor $599 maar bevestiging daarvoor is niet te krijgen. De nieuwe iPhone heeft volgens TG Daily een iets dunnere behuizing: 2,5 mm minder dan de huidige iPhone. De behuizing ziet er iets anders uit, waarbij delen die er wat plastic-achtig uitzien zijn vervangen. Het besturingssysteem en de gebruikersinterface blijven grotendeels hetzelfde (maar dat wisten we natuurlijk al vanwege de SDK). De accelerometer is iets getuned en de batterij is nog steeds niet-verwisselbaar.

Apple schijnt ook te werken aan een vaste prijsverhouding tussen iPhone en iPod touch: de iPod touch moet steeds een tweemaal grotere capaciteit dan de iPhone die voor dezelfde prijs in de winkel ligt. Een 8GB iPhone heeft dus dezelfde prijs als een 16GB iPod touch. In een apart bericht beweert TG Daily ook dat VoIP en videoconferencing de volgende killer apps voor de iPhone zijn. Apple zou bezig zijn om iChat op de iPhone beschikbaar te stellen, maar gek genoeg hebben we daar in iPhone 2.0 nog niets van gezien.

Via: TG Daily

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2008, 13:27
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.