Nieuwe carrier updates: Noodmeldingen bij Tele2 en 4G-schakelaar bij T-Mobile en KPN

Tele2 heeft met een carrier update Noodmeldingen geactiveerd, en een update van T-Mobile voegt alvast de 4G-schakelaar toe.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Overheidsmeldingen-iOS-7-schakelaar-nl-alertTele2, T-Mobile en KPN hebben carrier updates uitgebracht die nieuwe functies aan de iPhone toevoegen. Tele2-gebruikers hebben na de update toegang tot de Noodmeldingen-schakelaar, die kan worden geactiveerd om berichten via NL-Alert te ontvangen. Bij T-Mobile en KPN is er na de carrier update een 4G-schakelaar aan de iPhone 5, iPhhone 5s en iPhone 5c toegevoegd. Een schakelaar die overigens nog niks doet: het 4G-netwerk van T-Mobile gaat 18 november pas van start en KPN start officieel pas vanaf 25 oktober met de iPhone-ondersteuning.

Sinds september biedt iOS 7 ondersteuning voor NL-Alert met de schakelaar Noodmeldingen. Je schakelt de nieuwe optie in via Instellingen > Berichtencentrum > Noodmeldingen. De Nederlandse regering wil de notificaties gebruiken om alarmberichten te sturen in noodsituaties. Het alarmsysteem kan berichten sturen naar mensen in alleen bepaalde regio’s. Toen de nieuwe functie beschikbaar kwam, hoorden we van veel iPhone 4-bezitters dat zij de schakelaar niet hadden. Deze iPhone lijkt daarom niet ondersteund.

De T-Mobile-update bereidt abonnees alvast voor op de komst van het nieuwe 4G-netwerk op 18 november. De update bevat officieel waarschijnlijk niet alleen de schakelaar voor 4G: na het installeren van de nieuwe providerinformatie hoef je 18 november niks te doen om van het 4G-netwerk gebruik te maken. T-Mobile maakte eerder bekend dat iedere klant toegang krijgt tot 4G, al ben je met de onbeperkte i-150- en i-300-abonnementen uit 2008 beperkt tot je oude internetsnelheid. KPN zal vanaf 25 oktober de iPhone 5s en iPhone 5c ondersteunen.

De nieuwe carrier updates zouden automatisch in beeld moeten springen. Zie je de update nog niet, dan kun je hem downloaden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Info.

Tipgevers: @nikverploegen, @ChristophDols en @daankempeneers.

Ook KPN bood afgelopen nacht een carrier update aan bij veel abonnees. Dit hebben we aan het artikel toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, t-mobile, tele2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.