Nieuw patent wijst op dubbelzijdige iPhone nano

Een nieuw patent wijst op een iPhone nano, met een tweezijdig scherm: aan de ene kant een iPhone, aan de andere kant een iPod-achtige interface met klikwiel, zodat je door menu's kunt bladeren zonder het zicht op het scherm te blokkeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nu de iPhone bijna verkrijgbaar is, starten de geruchten over de mogelijke opvolger alweer. In dit geval zijn het geen geruchten, maar een recent patent waarop een dubbelzijdig apparaat is te zien: aan de voorkant is het een iPod nano, aan de achterkant een iPhone.

Het telefoongedeelte heeft een scherm dat bijna net zo groot is als de behuizing. Je kunt je vingers over het virtuele scrollwiel bewegen om door de menu’s te bladeren. Om te selecteren druk je wat harder op het scherm. De technologie lijkt best slim, want bij een klein touchscreen bedekt je vinger een groot deel van de informatie die op het scherm te lezen is. Dit probleem – en de oplossing ervoor – wordt ook in het patent beschreven. Door aan de achterkant een aanraak- en drukgevoelig panel te maken kun je het apparaat met één hand bedienen.
Rechtsboven op de tekening is een nummerpad te zien, wat erop wijst dat je ook telefoonnummers kunt intikken.

In het patent wordt ook gesproken over transparante interfaces, waarbij je meerdere interfaces over elkaar heen kunt zien, bijvoorbeeld voor muziek, toetsenbord en nummerpad. De doorzichtigheid van elke interface geeft aan welke actief is.

De tekst van het iPhone nano patent is te lezen op de website van het US Patent Office.

iphone_nano_scherm.jpg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:10
Categorie iDevices
Onderwerpen ipod nano, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.