Aandeel Apple breekt door $200 grens

Voor het eerst in de geschiedenis is het Apple-aandeel door de grens van $200 gebroken. Afgelopen jaar verdubbelde de waarde van het aandeel en volgens een analist is dat niet alleen aan de iPhone te danken.

De kerstman bracht voor Real Steve Jobs en alle Apple-aandeelhouders gisteren een extra verrassing: voor het eerst ging het Apple-aandeel door de grens van $200. Het afgelopen jaar stond het aandeel tussen $76.77 en $199,33 om op Tweede Kerstdag (een gewone beursdag in de VS) korte tijd door de waarde van $200 te breken. Het aandeel sloot uiteindelijk op $198,95. De enorme groei van het afgelopen jaar is te danken aan de iPhone, de vernieuwde iPods, de introductie van Leopard en toenemende belangstelling voor Macbooks.

Associated Press pakte de telefoon en belde analist Shebly Seyrafi van Caris & Co. Hij is niet verbaasd dat Apple door de 200 dollargrens is gebroken. Het bedrijf zit in meerdere nieuwe productcycli, verbeterde de marge met producten als de iPod touch en iPod nano met videofunctie en Apple profiteert ook van dalende prijzen voor componenten, zoals NAND-flashgeheugen. De verkoopgroei zwakt wat af maar toch ziet Seyrafi de nabije toekomst zonnig in: hij raadt aan om het aandeel te kopen en rekent op een koers van $225.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2007, 12:46
Categorie Apple
Onderwerpen aandelen, mijlpaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.