NASA Mars-voertuig besturen met een iPhone

Op EclipseCon lieten twee programmeurs zien dat je een heuse Mars Rover kunt besturen met een iPhone. Het karretje was beschikbaar gesteld door de NASA en de deelnemers konden daarmee hun programmeervaardigheden laten zien.

mars rover iphoneTijdens het evenement EclipseCon2010 hebben aanwezigen laten zien dat je een Mars-voertuig met je iPhone kunt bedienen. Deelnemers kregen de opdracht om het beste op afstand bedienbare systeem te maken, om de Mars Rover over een geïmproviseerd Mars-landschap te laten rondrijden. Dat bleek te werken: de software-architecten Peter Friese en Heiko Behrens maakten bijvoorbeeld het iPhone-systeem dat in onderstaand filmpje te zien is. Door gebruik te maken van de accelerometer kun je het voertuig de gewenste richting op sturen. NASA was zo aardig om een echt Mars-voertuig mee naar het evenement te nemen en de deelnemers moesten zorgen dat het karretje een reeks checkpoints langs ging.

Op de pagina e4-Rover Mars Challenge zijn nog meer voorbeelden te zien en een lijst van de winnaars. De winnaar gingen onder andere met Lego Mindstorm NXT, een Amazon Web Services-tegoedbon van $500 en een Blackberry Bold of Curve naar huis.

Volgend jaar kun je voor EclipseCon van 21 tot 24 maart 2011 weer terecht in Santa Clara.


Video is gepubliceerd op Vimeo, mogelijk niet op de iPhone te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2010, 11:39
Categorie Achtergrond
Onderwerpen mars, nasa

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.