De iPhone barst van de patenten

Steve Jobs zat niet op te scheppen toen hij zei dat de iPhone beschermd wordt door 200 patenten. Iemand heeft het uitgezocht en concludeert dat het lastig wordt voor Nokia, Samsung en andere concurrenten om iets ongestraft na te maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tijdens de presentatie van de iPhone in januari riep Steve Jobs: “And boy have we patented it!”. Dat klopt want er zijn meer dan 200 patenten op de iPhone zijn aangevraagd. Wat dan precies? De website Unwired View heeft het uitgezocht. Ze groeven door de patentendatabase van de VS en controleerden alle relevante patenten. De conclusie: Apple heeft z’n huiswerk goed gedaan, bijna alle belangrijke functies zijn opgenomen in patenten en kunnen niet makkelijk gekopieerd worden door de concurrentie.

De patenten gaan over het scherm met multitouch, het idee om het hele scherm als gebruikerinterface te gebruiken, het bladeren, zoomen en andere vingerbewegingen, schermknoppen op het scherm, omgevingslicht, nabijheidssensor en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Niet alle patentaanvragen zijn toegewezen en er zijn ook een paar die dubieus zijn omdat anderen ze waarschijnlijk al eerder hebben aangemeld. Maar toch: Apple heeft geleerd van de Mac, waarvoor een niet nader te noemen bedrijf graag de kopieermachines aan het werk zet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:45
Categorie iDevices
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.