Mobile Spy 3.0 stuurt ongemerkt GPS-locatie van de iPhone door

Mobile Spy heeft een update gekregen naar versie 3.0. Naast het afluisteren van sms-berichten en andere activiteiten die met de iPhone worden gedaan kun je ook elk halfuur de locatie zien.

mobile spyVoor een eenmalig bedrag van $70 en een abonnement die $50 per drie maanden kost, kun je een iPhone-bezitter ongemerkt in de gaten houden. Retina-X Studios heeft versie 3.0 van de ‘beveiligingssoftware’ Mobile Spy uitgebracht. De applicatie kon al SMS-berichten en de belhistorie tracken, maar in de nieuwe versie is het ook mogelijk om de GPS-locatie te checken van het toestel. Elke 30 minuten krijg je een update van de locatie, die mede wordt bepaald aan de hand van driehoeksmeting. Als de flightmode ingeschakeld staat kan er geen locatie worden verstuurd. De applicatie werkt stilletjes op de achtergrond en legt alles vast wat de gebruiker met de telefoon doet.

Beheerders kunnen vervolgens via een webinterface de informatie bekijken. Ideaal voor bemoeizieke werkgevers een achterdochtige partners. Vandaag werd trouwens bekend dat je voor het aftappen van SMS-berichten geen speciale software nodig hebt: T-Mobile en Vodafone sturen de inhoud van SMS-berichten gewoon door naar instanties. Maar die willen de berichten helemaal niet hebben: “De AIVD en de politie stellen dat ze dat sms-verkeer van de providers ongevraagd en ongewenst binnenkrijgen”, is vandaag te lezen in het NRC.

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2009, 13:30
Categorie Achtergrond
Onderwerp spionage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.