Google CEO Eric Schmidt praat niet meer over iPhone

Volgens een artikel in de New Yorker zal Google CEO Eric Schmidt zich in bestuursmeetings bij Apple niet langer in discussies over mobiele technologie mengen. Belangenverstrengeling ligt namelijk op de loer.

Eric SchmidtIn de New Yorker van deze week is een artikel te lezen over Google’s banden met de Amerikaanse politiek. Of beter gezegd: de lobby-activiteiten die Google schijnt te organiseren. Een opvallend feit in het artikel is dat Google CEO Eric Schmidt in bestuursvergaderingen van Apple geen discussies over mobiele telefonie meer zal voeren. Het Apple-bestuurslid zit via Google ook diep in de mobiele industrie: ze bieden op een eigen draadloos spectrum en zijn bezig met het mobiele platform Android.

Maar als Schmidt niet over de iPhone, een van de belangrijkste producten van Apple, mag praten zou hij misschien niet in het bestuur moeten zetten, zo merkt Techcrunch terecht op. Een andere interessante opmerking is afkomstig van een senior executive van Time Warner, die niet weet wat hij van Google moet denken. Ze hebben een prima relatie, maar het is ook zorgwekkend als één bedrijf zoveel machtiger wordt dan de concurrentie. De Time Warner-medewerker hoopt dat de overheid dit ook inziet. Het artikel in de New Yorker gaat op nog meer aspecten in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2008, 8:00
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.