Mimi: iPad-draaitol met bijbehorende app

De Mimi is een draaitol die je op je iPad kunt gebruiken om spelletjes te spelen.

MimiMet de komst van de iPad zijn veel traditionele kinderspelletjes inmiddels digitaal. Sommige accessoiremakers zijn hierdoor op zoek naar een mix tussen ouderwets speelgoed en de iPad. Zo bracht Jumbo vorig jaar nog bordspelstukken uit die op het iPad-scherm werken. Het Kickstarter-project Mimì belooft nu een draaitol die op het scherm van de iPad reageert. Door over je iPad te tollen verschijnen er verschillende effecten: zo kan het speeltje een tekening maken, of in een virtueel waterlandschap kringen tekenen.

De maker van Mimì werkt ook aan een applicatie, die je in combinatie met de tol kan gebruiken. Hierin worden in totaal 101 kleine spelletjes verwerkt. Zo kun je met de tol gras knippen, mieren wegslaan bij een picknickset of een tekening maken. De spelletjes zijn waarschijnlijk vooral bedoeld voor de jongste spelers. Andere ontwikkelaars kunnen ook contact opnemen om hun applicaties ondersteuning te geven.

Voor een tol is Mimì wel relatief duur: met een donatie van 34 dollar ben je verzekerd van één exemplaar. Hogere donaties bieden je meer en exclusievere varianten. Dat geld heeft de maker wel nodig: om het Kickstarter-project succesvol af te ronden moet er binnen twee maanden maar liefst 180.000 dollar worden ingezameld. Jouw gedoneerde geld wordt pas na die twee maanden van je creditcard gehaald, mits het minimumbedrag binnen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 13:01
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.